Don´t pull me out

Plakatbilde

-En relasjonell performance som utforsker skjæringspunktet mellom suggesjon og transformasjon

Kort presentasjon:

Vi vil utforske menneskets iboende grenser. Hva er det som driver oss inn i den euforiske transen der vi lar emosjonene ta overhånd og viljeløst passerer ”the point of no return”. Øyeblikket der vi bryter med våre egne grenser og lar oss transformere slik at vi aldri kan bli den samme igjen. ”Don´t pull me out” er en heldags performance under utvikling av kunstnerne Johan Sara Jr, Irene Dominguez, Anne-May Fossnes og Stina Ravdna Lorås.

Don´t pull me out er en hendelse som foregår i Iladalen Park og på Atelier Ilsvika, 2 November 2018, fra klokka 12.00 til 24.00

Programmet er som følger:

FlyerDPMO

Om programmet:
Det blir åpningsseremoni, mat og aktiviteter, også egnet for barn, i parken i Iladalen fra kl 12-16. Deretter beveger vi oss inn på Atelier Ilsvika. Her blir det underholdning, aktiviteter, mat og sosialt fellesskap samt premieutdeling.
Gratis arrangement/ Mat-priser:
Arrangementet er i utgangspunktet gratis, men vi ser oss nødt til å ta betalt for maten. 200 kroner for mat gjennom hele dagen for voksne (inkluderer lunch, middag, snacks, kaffe og kake). 40 kr for barn formiddag. Det er også mulig å betale på stedet pr måltid. Med vipps eller kontant.  Det er lov å ta med niste.

Litt om de involverte kunstnerne:

Scenograf og videokunstner Anne-May Fossnes jobber for tiden med eksperimentering med projisering. Via sitt prosjekt LysLudo jobber hun med alt fra enkle set-ups med videokamera og prosjektor, til mer intrikate samarbeid mellom software, kamera og prosjektor. Link til hennes siste arbeid under Den Fantastiske barnekunstfestivalen i Arendal finner du her; https://vimeo.com/245206293 og tidligere arbeid her https://vimeo.com/206237901 . Anne-May jobber også med sosiale relasjoner og ønsker å jobbe med sin video og scenografi ut mot hverdagslige hendelser, både de repetive og de enestående i all sin prakt. Dette betyr med andre ord å gå mange omveier rundt wow-faktoren, men allikevel pirre sansene.

Irene Dominguez er grafiker, illustratør og billedkunstner. Hun har mange års erfaring som frilanskunstner fra en rekke ulike kunstuttrykk. Hun har samarbeidet med kunstnere innen flere ulike felt og er en av grunnleggerne av World Cultures United. Sommeren 2017 reiste hun rundt med en workshop ved navn ”Letters to the world”. Irene er spesielt opptatt av natur, urfolkkultur og mangfold. Irene vil ha ansvar for design av scenografi, kostyme og kroppsmaling. Samisk kultur vil kunne skimtes som del av det visuelle uttrykket. Estetikken skal ha til hensikt å lokke, fange og bedra.

Johan Sara Jr. er en erfaren samisk komponist med fokus på eksperimentell og tradisjonell joik. Han har utgitt en rekke egne musikk-verk, har skrevet musikk til flere teaterforestillinger og deltatt i mange produksjoner i inn og utland. Han har også mottatt priser for sine verk. Dette prosjektet vil være en videreutvikling av Saras eksperimentering med tradisjonell og eksperimentell joik samt lydbilder.

Stina Ravdna Lorås er innehaver av Draug Produksjoner. Hun er en samisk danser, skuespiller, dramatiker og regissør fra Trondheim som utforsker relasjonelle, visuelle og multi-estetiske uttrykk. Samisk historie eller mytologi er ofte en essensiell del av Lorås´ verk. Lorås er utdannet innen dans og teater og har en tverrfaglig master i kunstfag fra universitetet i Agder. Hun har de siste årene reist med egne produksjoner i inn og utland. Lorås startet sin tilnærming til performance-kunsten gjennom forestillingen Pop-up Gilde som hadde premiere under Stamsund Internationale Teaterfestival i 2018. Don´t pull me out kan defineres som to skritt videre i denne tilnærmingen, samtidig som den rommer mange kunstarter under ett.

 

Dette prosjektet er støttet av:

Trondheim Kommune Logo

logo_sametinget

Andre samarbeidspartnere: Atelier Ilsvika, Ramirent, Din Gårdsplass, Smith Stål, Østerlie Kunst & Farve, Teaterhuset Avant Garden, Kjøpmannsgata Ung Kunst, Transform-festivalen, Copycat Trondheim, XL-bygg Lade.