Arv: Ny skuespiller og flere historier!

Da har vi fått meget dyktige skuespiller Grethe Mo til å lese inn teksten som mormors stemme. Jeg gleder meg voldsomt til å høre hennes tolkning av disse tekstene. Å jobbe med mormors historier er både morsomt, sterkt og rørende. Her er en liten smakebit på et par av av dem:

«Han kjente et gufs i nakken og kunne høre skrittan som fulgte han hakk i hæl. Han kasta halsduken av og sprang opp veien mot huset. Han kasta beltet samme veien og snart for kofta og. Trøya slængte han ned trappa før han smelte igjæn døra bak sæ.

Gammel-Elen stirra storøyd på han der han kom springandes i bare skinnbuksa og komagan.

Men utenfor døra var det et voldsomt spetakkel. Ingen turte åpne mer den natta.»

****************

«Æ va fire år da a Inga døde. Bitte liten med skrukkat ansikt og triste øya. En bytting sa a tante Serina.  Æ huske den lille kista som ble båret ut i Nordlandsbåten for å begraves i Kvalsund. Æ huske de hvite seilan som reist ut fjorden. Æ huske bålet der alle klærne og senga hennes vart brent. Æ huske mamma som gråt og gråt og gråt.

På hushjørnet hang det en hvit kjole som æ skull arv. Æ villa ikke ha den kjolen.»